Primijenjena yoga / online tečajevi


Uz svaku kupnju dva besplatna sata joge u Šubićevoj 12.

Svi materijali su napisani i snimljeni, pa učite i vježbate svojim tempom.

Tečajevi ne zahtijevaju poseban program ili registraciju, šaljem ih mailom ili vas dodajem u privatne facebook grupe.

Bez obzira na trajanje tečaja, uvijek rado odgovaram, tako da računajte na stalnu podršku, koliko god puta počeli iznova. Također, s vremena na vrijeme dopunjavam tečaj novim materijalima. Jednom kad ste u grupi, na raspolaganju su vam sve zadnje verzije.

 

Ukratko o tečajevima

Život u pokretu : iz uredske u šumsku formu uz pomoć programa hodanja, dinamičkog sjedenja, ergonomskog uređenja radnog mjesta, samomasaže, biomehanike i korektivnih vježbi za posturalne mišiće. Pokret je neizostavan dio zdravlja, prevenira cijeli spektar bolesti, smanjuje mortalitet i povećava kvalitetu života. Bez kvalitetnog hodanja, sva vježba, pa i yoga, je na klimavim nogama.
– 6 lekcija, dva videa

Srce zime : izazovite se na najtežu zdravu stvar koju čovjek može napraviti za sebe – hladan tuš. Počinjemo od stopala, učim vas kako da napredujete do tuširanja cijelog tijela i to pet minuta, a zatim se selimo u jezero, izvor, rijeku ili more. Najhrabriji će postati zimski plivači, a svi će iz vode izlaziti drukčiji, neki u meditaciji, drugi u euforiji. Hladnu vodu prigrlile su mnoge duhovne discipline. Yoga u Himalajama nezamisliva je bez ranojutarnjih hladnih kupki. Svojevrsna je prečica do stanja povišene koncentracije, a pomaže vježbaču da se utvrdi u početnim stupnjevima prosvjetljenja.
– 6 lekcija

Opuštanje temeljeno na pažljivom promatranju tijela i daha preduvjet je za dobar energetski menadžment. Nemoguće je s lakoćom i poletom duže vremena baviti se bilo čime jer neosviještene napetosti troše energiju i traže pojačan odvod metaboličkih otpadaka. Ovisno o željama polaznika, ovaj tečaj može poslužiti i kao uvod u meditaciju – razvija pažnju koja dovodi do opuštanja što pojačava pažnju jer je ugodno i tako se formira spirala sve dubljeg iskustva opuštanja. Svaka tjelesno orijentirana yoga polijeće tek kad u položaju opustimo sve što ne treba biti napeto.
– 11 lekcija, 13 audio zapisa

************************************************
Besplatna aplikacija Vještina dubokog opuštanja
download
************************************************

O tečajevima detaljnije
Život u pokretu

yoga pokreta

Naučite zašto je samomasaža potreba koju dijelimo s ostalim sisavcima, zašto najbolji kut za sjedenje nije 90 stupnjeva, koje tri vježbe uklanjaju čak 90% bolova u donjim leđima, od koliko koraka dnevno se više ne ubrajate među sjedeće tipove, kako pomoći najzahtjevnijem mišiću u tijelu i još puno toga, a sve to da smanjite ili čak uklonite posljedice sjedenja.

Tečaj traje šest tjedana. Pratite ga vlastitim tempom, lekcije su pisane, a videi uvijek dostupni.

Martina N. o tečaju: Dobili smo odličan alat za učiniti kvalitetno kretanje i jačanje svakodnevnom “higijenom”. Sviđa mi se postupnost, iscrpni opisi za izvođenje vježbi i pregršt korisnih informacija za svakodnevnu primjenu.

1
Kako je evoluiralo ljudsko tijelo
Posljedice sjedenja
Dobrobiti kretanja
Istezanje – korisno ili?
Maksimalno trajanje sjedenja bez posljedica
Što o sjedenju kaže Pravilnik o sigurnosti…
Tjedna zadaća

2
Preporučena količina tjedne aktivnosti
Dinamičko sjedenje – zdravije sjedenje
Kako sigurno povećati broj koraka u tjednu?
Najčešće pogreške novih hodača
Protokol za oporavak nogu
Petotjedni program hodanja

3
Biomehanika kralježnice
Tri vježbe koje eliminiraju ili sprečavaju pojavu bolova donjih leđa u 90% slučajeva
Česte pogreške vježbača rekreativaca
Desetominutni program za početnike i napredne
Tjedne progresije

4
Anatomija sjedenja
Kako sjediti na poslu?
Neugodna istina o sjedenju na lopti
NASAina stolica protiv obične uredske
Najbolji kut za sjedenje nije 90
Kako ergonomski optimirati radno mjesto
Tjedna zadaća

5
Vještina samomasaže
Mikrogrčevi ili tajna bola koji se uporno vraća
Klinički testiran trodijelni protokol za uklanjanje bolnih točaka iz mišića
Video upute
Tjedna zadaća

6
Vježbe za posturalne mišiće
20% vježbi za 80% rezultata
Pokret koji nedostaje
Video upute
Tjedna zadaća


Srce zime

yoga zimskog plivanja

U online tečaju kontroliranog izlaganja hladnoći pišem o vodenim i zračnim kupkama te njihovim učincima na čovjeka, o biologiji izlaganja hladnoći i običajima kojima su zimu prigrlile razne kulture. Najljepši aspekt ove prakse je živost koja struji tijelom već pod tušem, a nekoliko puta intenzivnije doživjet ćemo ju u jezeru, rijeci ili moru. Kad mine početna silina dojmova, nastupa mir i intimna povezanost s prirodnim elementima. Od kad sam se uronio u zimske vode, stalno im se vraćam. Plivam cijele godine. To najviše želim podijeliti s vama. Naravno, možete se zadržati i na hladnom tušu, tečaj se na njemu bazira.

Kao i mnogima, izlaganje hladnoći donijelo mi je više energije, bolje raspoloženje i zdravlje zimi. Objašnjenje leži u naslijeđu tijela, u milijunima godina evolucije. Naši preci podnosili su velike raspone temperatura koje nisu preživjeli samo izdržljivi, već oni čiji su organizmi napredovali u sprezi sa silinom prirode. Odjek ove činjenice nalazimo u finskoj sauni gdje se suha vrelina kolibe izmjenjuje s prodornom hladnoćom jezera. Uz obalu nećemo zateći samo mlade i sportaše, u njenim blagodatima uživaju svi.

Metoda je jednostavna, u početku izazovna. Zimogrozni, u koje se više ne ubrajam, bit će najsretniji kad se probiju kroz početnu nelagodu.

Igor Š. o tečaju : Već se skoro dvije godine tuširam hladnom vodom ali nikako da dođem do ugode i smirim dah, pušem ko fićo na Gornjem jelenju… Osjećaj poslije je i dalje ludilo, ali i skidanje pancerica je pa ih ipak ne nosim svaki dan. Uglavnom, Danijel mi je prodao foru s postepenim privikavanjem pojedinih skupina mišića i stvar šljaka ludo! Napokon dišem i guštam pa čak i meditiram pod ledenim tušem, a osjećaj poslije je još luđi!


Vještina dubokog opuštanja

yoga dubokog opuštanjaUsavršite ili obnovite svoj refleks opuštanja: nakon završenog tečaja moći ćete se u  deset minuta ili manje odmoriti kao da ste spavali čitav sat.
Trenirate i za život. Generalno ćete biti opušteniji, krize i minikrize će vas teže izbaciti iz takta.
Također, ako podučavate jogu ili srodne discipline u kojima pomažete ljudima da se opuste, vjerujem da ćete naći pokoju korisnu ideju.

Tečaj traje deset tjedana, za svaki dobijate pisanu lekciju, kao i jedan ili više audio zapisa vođenog opuštanja. Čita ih moj dragi prijatelj Robert Šantek, kolega jogi, čiji glas znate sa 101ice i Yammata. Isprobat ćete sve glavne pristupe vođenom opuštanju, naučiti principe na kojima počiva i pronaći formu koja vam najviše pogoduje.

Pregled prve polovice tečaja:

1 Budni u zaspalu tijelu
Tekst i zvučni zapis
Što učinite kad vam netko kaže da se opustite?
Potrebne vještine
Mjere opreza
Uvjeti za vježbu
Plan rada

2 Mikropauza
Tekst i dva zvučna zapisa
Samopromatranje u praksi
Principi vođenog opuštanja
Dnevnik rada
Plan za drugi tjedan

3 Doživljaj svijeta
Tekst i tri zvučna zapisa
Uloga osjetila u opuštanju
Trodnevni test
Plan rada

4 Vaša privatna planina
Tekst i zvučni zapis
Uloga sugestije
Plan rada

5 Život tijela
Tekst i zvučni zapis
Detaljan prolaz kroz tijelo
Plan rada

I za koga tečaj nije:

Ako još nosite nerazriješenu traumu (od nje ne morate nužno patiti ako je snažno potisnuta), prije vježbanja tehnika koje ovdje podučavam svakako se posavjetujte sa svojim liječnikom i terapeutom. One su u redu za uobičajeni spektar neuroza, ali mogle bi pogoršati bilo što ozbiljnije od toga, što pogotovo vrijedi za vježbe koje razvijaju introspekciju.

Zvučne zapise vođenih opuštanja ne smijete slušati dok vozite ili obavljate odgovoran posao. Također, dok ne otkrijete raspon svojih reakcija na njih, nemojte se odmah nakon slušanja upuštati u spomenute radnje. Možda vam se uspore reakcije ili se uspavate.

******************************************************

Cijena jednog tečaja je 150 kn, dva 250, a tri 350.
Uplate na HR6523600001101865462 D.R. “Yoga-Zagreb”, Zvonimirova 77, Zagreb.
Potvrde o plaćanju pošaljite na danijeldubicanac@gmail.com