01 lis.

Terapeutsko letenje, tajlandska masaža i samomasaža

Subota, 10.10., Sangha Yoga studio, Radićeva 7
10-12,30 i 13,30-16

letenje

 

Ujutro se bavimo osnovnim principima terapeutskog letenja. Naučit ćete osnovni kratki tretman koji oslobađa kralježnicu pasivnom trakcijom, laterofleksijom, torzijom i ekstenzijom. Primateljeva je pritom u inverziji i bez napora uživa u većini dobrobiti stoja na ramenima ili glavi. Novi letači mogu očekivati lakoću, novi doživljaj tijela u prostoru, možda i blagu euforiju. Blok završavamo biranim zahvatima tajlandske masaže koji ublažavaju ili uklanjaju napetosti u terapeutovim mišićima.

Popodne, na vođenoj razmjeni jogijske masaže radit ćemo na listovima, stražnjim ložama, gluteusima, psoasima, leđima, ramenima, vratu, te prsnim mišićima. Strukture su to koje najviše pate od dugog sjedenja, a tretman će također biti zanimljiv redovitim vježbačima joge. Naučit ćete i samomasažu lopticama. Otpuštat ćemo mišićne mikrogrčeve specifičnim trodijelnim protokolom, odličnim za prevenciju i tretiranje bolnih stanja.

Prethodno iskustvo nije potrebno. Svaki polaznik dobit će skriptu u pdf formatu s opisom tehnika, indikacija i kontraindikacija

Radionicu vodi Danijel Dubičanac, učitelj joge i tajlandske akupresure za bolna stanja mišićnokoštanog sustava.

rezervacije na: sangha_yoga@yahoo.co.uk

Share Button