ALKEMIJA ZVUKA, DAHA I POKRETA -Serija radionica yoge, zdravog disanja i oslobađanja glasa

Život je neponovljiva priča koja zaslužuje da ju ispričate punim glasom i zdravim tijelom.
Melita Lovričević i Danijel Dubičanac pozivaju vas na seriju radionica koja spaja znanje o pjevanju i oslobađanju glasa, pravilnom disanju te povećanoj svijesti o tijelu kroz vježbu yoge i pranayame. Predznanje nije potrebno i dobrodošli su početnici te iskusni.

KADA?
Radionice će se održati 3 subote za redom :
18.2., 16-19h
25.2., 16-19 h
4.3., 10-13 h
Svaki termin započinje yogom, te nakon kraće pauze nastavlja pjevanjem.
GDJE?
Zagrebački plesni centar, Ilica 10, Zagreb

VODITELJI

Melita Lovričević
Kako se slobodnije izraziti? Kako se osjećati dobro i lakše povezati sa jednim od svojih najintimnijih dijelova, svojim glasom? Kako ga zavoljeti, oblikovati i ponositi se njime?
To su neka od pitanja koja su dovela do koncepta Alkemija glasa; jazz vokalistice, glazbenice i autorice, pedagoginje i muzikoterapeutkinje Melite Lovričević.
Iskustvo stečeno kroz obrazovanje i praksu u sklopu: IWP (Institut za waldorfsku pedagogiju); Werbeck metoda, HUM (Hrvatska udruga muzikoterapeuta), FMP (Funkcionalna muzička pedagogija), Berklee Online (jazz improvizacija, vokalna tehnika, skladanje) i brojne tematske seminare (Grožnjan ljetna jazz škola, Montreux jazz workshops…), ispreplela je u metodu kojom, kako sama navodi, ”oslobađa glasove”. Metodu je primijenila u raznolikim tematski prilagođenim radionicama za profesionalce, hobiste ili osobe sa invaliditetom, svih dobnih skupina te glazbenih preferencija surađujući kao pedagoginja i muzikoterapeutkinja sa centrima kulture, ustanovama za djecu i osobe sa posebnom skrbi, Ministarstvom kulture i medija te Gradom Zagrebom.
www.melitalovricevic.com
https://www.facebook.com/groups/1009155649168261/
https://www.instagram.com/alkemijaglasa_/
youtube.com/channel/UCDmFjkjoNMHPE_FA7X9hVTQ

Na modulima dotaknuti ćemo se slijedećih elemenata:
Sluh: Zvučno tuširanje vlastitim glasom / Odabrane skladbe, zvukovi, i frekvencije
Dah: Vježbe disanja / Otpuštanje tenzija
Glas: Vođena upjevavanja uz instrument / Intuitivna upjevavanja kroz čakre /
Grupni storytelling / Grupno pjevanje / Individualno izražavanje i rad u paru / Improvizacija
Um: Interpretacija / Pjevanje kroz 5 elementa : voda, vatra, zemlja, zrak i metal
Cijelo tijelo: Priprema glasa s naglaskom na lice, vrat i kralježnicu / Interakcija glasa, zvuka i tijela

Danijel Dubičanac
Kako kroničan stres utječe na disanje? Koja je veza posture i raspoloženja? Kako prepoznati i tretirati poremećaje disanja?
Danijel se jogom bavi od 1991., a tajlandskom masažom od 2008. godine. Njeguje individualiziran i nedogmatski pristup. Na ovim radionicama naučit će vas najkorisnije tehnike za oslobađanje daha i pravilnu posturu. Očekuje vas odiseja unutrašnjim svemirom: od svjesnog disanja, preko tehnika za pobuđivanje energije ili uzemljenje, sve do psihodeličnog vatrenog daha. Doznat ćete koje su najefikasnije vježbe za mobilnost i izdržljivost posturalnih mišića te minimum ponavljanja za uspravno držanje i leđa bez bola, a sve bazirano na biomehanici i anatomiji.

CIJENA:
130 eura
* early bird do 13.2. iznosi 110 eura
* odabrani drop in termin iznosi 40 eura
Broj polaznika je ograničen. Prijave su otvorene do popunjavanja mjesta na: alkemijaglasa@gmail.com kao i sve dodatne informacije.